Info om Depression og Stress

Få dine medarbejdere til at spise sundere

Det kan være svært at få medarbejdere til at spise sundere. Men ikke desto mindre er det enormt vigtig for produktivitet, trivsel og arbejdsglæde, at maden der serveres i virksomheden er sund. I dette indlæg har vi interviewet vitam.dk og giver dig gode råd til, hvor du kan få medarbejderne til at spise sundere.

Hvad er Vitam?
Vitam.dk er en helt ny online portal, hvor alle kan bestille mad til arrangementer fra en stribe af de bedste leverandører i dit lokalområde. Det kan eksempelvis være brunch eller tapas, som man ofte har brug for ved specielle anledninger og begivenheder, men ikke lige har mulighed for at lave selv.

Hvorfor skal medarbejdere spise sund?
Hvis medarbejdere spiser usundt bliver det ikke hos virksomheden. Men det er virkelig svært at erstatte wienerbrød og basser om fredag med sundere kost. Men det kan virke at fjerne al wienerbrød og i stedet få sundere mad. Og selvom det for nogle medarbejdere er svært at vende sig fra en frokost af kød, kartofler og sovs så sker det stille og roligt alligevel. Men det betaler sig for medarbejderne bliver i den grad mere produktive, de bliver gladere og får større overskud. Det betyder at virksomheder ikke bare får gladere medarbejdere, men også øger produktivitet og kvalitet i ydelser

Hvad koster det?
Et centralt spørgsmål når en kantine skal omlægges til et sundere alternativ er hvad det koster. Mange kantiner er bange for at gå sund fordi de kan miste kunder samt at sundere mad ofte er dyrere fordi grøntsager, salat og god kød koster lidt mere end traditionel kantinemad. Her oplever vi at det koster tid og mange gange også penge på bundlinien i starten. Men faktisk bliver dette hurtigt indhentet af de mange fordele der er ved sund kantinemad. Ikke bare fordi produktionen i virksomheden stiger, men også fordi sygedage og arbejdsglæde stiger. Så selvom maden er dyrere kan det i den grad betale sig!

Hvordan får man ændret tilgangen?
Inddrag alle parter i virksomheden! Det er vores bedste råd. Herunder giver vi konkrete idéer til, hvordan man kan starte. Det kan være man vil formulere en madpolitik. Ud over dette er det absolut essentiel, at man inkludere alle interessenter i hele skiftet. Vi ser ofte disse tre interessenter i virksomheden:
• Spisende medarbejdere
• Køkken og kantine
• Ledelse og ambassadører

De tre interessenter udgør dem der skal inddrages. De skal alle være klar til gå sundere i madordningen og kantinen. Her skal man inddrage i beslutninger og møder samt få dem til at forstå hvad gevinsterne er.
Når det sundere alternativ er vedtaget er det absolut essentielt, at dette kommunikeres ud til hele virksomheden. På den måde kommer alle medarbejdere med åpå ideen om det sundere alternativ og forstår hvorfor. Her er det i den grad ledelsens ansvar at kommunikere det korrekt og godt ud. Der skal her både tages stilling til hvilken information der skal sendes ud til hvem.

Hvordan kommer man i gang?
Der er mange måder at komme i gang med sund catering på. Den ene og lidt dyre version er at købe det ude i byen. Alternativ kan man starte egen kantine op og som det tredje kan man opkvalificere de enkelte medarbejdere til at lave sundere madpakker. Det der er centralt er at maden bliver sundere. Hvilke midler og metoder man bruger virkelig underordnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *